Kan drømmer bli for små?

dream_wwwperspectiveonartcom

 «Jeg drømmer om å være en tilfreds og produktiv hjemmeværende mor og kone. Høydepunktet ville være å dyrke sin egen mat.»

Julia Roberts

Hva er en drøm egentlig? Må man ha store drømmer? Eller kan man tillate seg at store drømmer kan handle om hverdagslige ting?

Jeg har gått i mange år og fortalt meg selv og andre, at jeg ikke har noen store drømmer. Mens andre drømmer om store ting som for eks. å bli advokat, starte egen bedrift eller bli popstjerne, har jeg «bare» ønsket meg et vanlig liv med familie og alt som hører med det. Et eget hus. En utdannelse. Å fungere godt i lag med andre mennesker. Bli akseptert og respektert.

dream-1

Det var ikke lenge siden jeg fikk en a-ha opplevelse på kurset

«fra offer til kriger»

og innså at drømmen min var like stor viktig for meg som andres drømmer er for dem. Man må absolutt ikke ha en stor drøm i form av noe spesielt for at den skal være stor og betydningsfull. Om jeg ikke innså det før, har jeg hvert fall innsett det nå. Og det er viktig å være klar over drømmene sine og våge å drømme, fordi det er dem man blir inspirert av og strekker seg etter. De gir meg håp!

dreaming-1
Dreaming

For meg har det å innse at min drøm er stor for meg, hjulpet meg videre med det å sette meg nye mål i livet. Jeg har både store mål og små mål til å hjelpe meg videre på veien. Jeg har funnet ut at det ikke er vits i å strebe etter de store målene med en gang, for da legger jeg listen for høyt. Å begynne med mindre mål i samme retning som det store målet har da vært løsningen. Jeg har nå kommet meg fra å være langtidssykemeldt til det å begynne på høyskole. For meg er det et utrolig stort skritt, særlig nå når jeg ser tilbake på det. Det har ikke vært lett, og jeg kommer fortsatt til å møte mange store utfordringer.

dreaming_away-1
Dreaming away..

Å sette meg mindre mål om gangen har hjulpet meg langt på vei. I denne perioden av livet mitt har jeg blitt mer klar over hvem jeg faktisk er og har blitt kjent med meg selv på en ny måte. Jeg har blitt klar over hva som er mine utfordringer og hva jeg må jobbe med for å komme meg videre frem mot drømmen min.

En drøm behøver ikke være som alle andres. En drøm er personlig, viktig for deg og inspirerende. Uansett hvor stor den er.

Hva mener du? Har du noen drømmer som er så «vanlige» at du ikke har tenkt på de som viktige?

One thought on “Kan drømmer bli for små?

  1. lottii says:

    Dette var et kjempefint innlegg. Linda og Pernille gjorde oss oppmerksomme på dette i går; at før vi kan bli professorer, må vi finne postkassen. Dette var veldig tankevekkende, for det er så innmari lett å finne professoren, men så er det så innmari vanskelig å finne postkassen. Det å bryte ned drømmen til små delmål ble plutselig ikke så enkelt. Da er det betryggende å lese at du har blitt bedre på dette etter å ha vært og blitt en kriger 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *