Du er din egen historie

ida-michelle-e1402845779359
Ida michelle

Det er lett å ta i mot det som blir kastet over hodet på en. Det er lett å bli sittende som tilskuer i eget liv. Det er lett å forsvinne i folkemengden. Lettest av alt er det å la ting forbli som de er, uten å gjøre en endring. Det du kanskje har glemt, er hva du faktisk har å vinne på å ta skrittet videre, og gå inn for en endring i eget liv. Kanskje er det vanskelig å vite hvor du skal starte?

Det første du da kan gjøre, er å gi deg selv honnør for at du i det hele tatt tenker tanken på en endring. For selv bare denne tanken i seg selv har en så stor kraft, at det både kan utgjøre store og små endringer. Men det finnes et par forutsetninger. Det er du som må ville, det er du som må ønske, det er du som må våge, det er du som må bruke styrken. Med andre ord, så er det du som må eie din egen situasjon, din historie. Når du har begynt å eie, så kan du ta skrittene videre og se hvor er jeg, hvor vil jeg, hva ønsker jeg?

ida-m-vindu-e1402845875487
Ida M Vindu
ida-m-snc3b8-bur-e1402845959601-1
Ida M snø bur

Jeg levde selv en lenger tid i eget liv der jeg levde for å tilfredsstille det jeg trodde var andres behov fra meg, endatil at det var mitt liv. Dette gikk så langt at jeg til slutt ble stående med spørsmålet, hvem er jeg? Kan du tenke deg noe så surrealistisk? Du lever et liv der du selv er hovedperson, men du har plutselig ingen anelse om hvem du lenger er. Helt på siden. Ingen rolle. Et offer. Jeg sto lenge på stedet hvil, før jeg etter mange gjennomganger, tøffe kamper og litt utenforstående pushing fant meg selv i å ta tak i –hvor jeg er, hvor jeg vil og hva jeg ønsker. Ved å stille meg selv spørsmålene og våge å stole på at jeg var den eneste som kunne finne riktig svar, følte jeg meg straks litt mer sjef. Noen personer jeg har møtt på min vei i livet, ga meg muligheten til å være nettopp denne sjefen. Sjefen i eget liv. Plutselig hadde jeg fått en litt annen rolle. Noen rundt meg hadde gitt meg plass til å ta denne rollen i eget liv, men viktigst av alt; jeg tok sats, og våget å stole på at det i det hele kunne føre noen vei. Så står du der. Plutselig er du sjef. Plutselig spiller du en større rolle i eget liv. Plutselig tar du litt mer plass. Plutselig er det litt mer av deg her i denne verden. Kanskje ikke alt over natten, men gradivise endringer. Fra å være tilskuer til å bli hovedperson. Sjef. Kriger. Hovedperson i eget liv. Små endringer, men allikevel store og avgjørende. Så mye kraft, for det er ditt nå.

Du er din egen historie.

ida-m-portrett-e1402846174342
ida M portrett

One thought on “Du er din egen historie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *