Jeg er ikke for mye – Jeg er mer enn god nok!

image-asset-7-2

Da jeg var elleve år fikk jeg for første gang høre at jeg ikke burde snakke så mye, at det ble enklere for meg selv om jeg holdt meg litt i bakgrunnen.  Noen mente jeg burde snakke om det som hadde skjedd, men sa jeg for mye sluttet de å høre etter. Så tilslutt sluttet jeg å fortelle.

 Jeg sluttet å fortelle om tingene som skjedde hjemme.

Hvis jeg først fortalte gikk alt over stokk og stein fordi det var så mye jeg holdt inne i meg selv.  Første gang jeg prøvde å ta livet av meg var jeg elleve år gammel – og grunnen var fordi jeg følte jeg hadde sagt for mye. Det var ingen som likte de som snakket hele tiden. Det var ingen som likte de som søkte oppmerksomheten man fikk ved å fortelle om tingene som foregikk inne i hodet.

Jeg fylte fjorten år på ungdompsykiatrisk avdeling.

Ble fortalt at ingen liker ungdommer som skader seg selv. Alle rundt meg mente det var så slitsomt å være til stedet når jeg var innlagt. Det var for slitsomt å være venn med en som hadde fortalt at hun var redd for seg selv.

I ni måneder var jeg taus

Snakket kun om noen snakket til meg, men likevel var jeg for mye. Hele min eksistensen var for mye. Nå var det ikke lengre snakkingen min som var slitsom, det var stillheten. Det var for mye å passe på en som ikke kom seg opp av sengen og på skolen, det var for mye med en som ikke spiste til riktige tidspunkt. Alt jeg gjorde var altfor mye.

Løsningen min ble å slutte med alt.

Fokuserte heller på å føre min sykdom til et nytt nivå. Jeg sluttet å snakke om følelsene mine, for det var ingen som hørte etter likevel. Jeg sluttet å stå opp, og jeg sluttet å gå på skolen. Jeg sluttet å være meg selv, fordi alle rundt meg mente jeg var for mye.

Men jeg er ikke for mye – langt ifra.

  • Snakkingen min er ikke for mye.
  • Sykdommen min er ikke for mye.
  • Jeg er ikke for mye.

Kast maska!

Aldri la noen fortelle deg at du tar opp for stor plass, eller at du krever for mye! Snakk om følelsene dine. Snakk i munnen på andre –om det er det du vil. Du er ikke for mye, du er mer bra enn nok. 

Jeg er mer enn bra nok!

image-asset-8-2
Vilde Adolfsen er nitten år. Så lenge hun kan huske har det å snakke vært skummelt. Nå kaster hun masken og bryter stillheten. Fordi hun er verdt det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *