Jeg har lært meg å se fremover istedenfor å begrave meg i smerte

mottilc3a5vc3a6resegselv

Gjesteblogger denne gangen er ei av deltakerne i Fra offer til kriger, Inger Johanne Falk Vanvik:

Allerede første kursdag fikk jeg meg en aha opplevelse. Ting er ikke så ille som det først kan virke, hvis en bare tar seg tid til å se etter. Det gikk også opp for meg at jeg er veldig fornøyd med min personlig utvikling. Jeg innså at jeg har utviklet meg veldig i positiv retning de siste 6 årene. Det betyr ikke at jeg ikke har potensial for mer bedring, for det har jeg, men jeg var allerede på god vei! På andre fortsatte det med å erkjenne at jeg faktisk har oppnådd mye i livet mitt. Det er kanskje ikke det de fleste andre ser på som stort, noen synes kanskje at det er småting, men det viktigste er at det er mine seiere. Det har krevd innsats og jeg har klart det! Noen eksempler på hva jeg mener er:

  • Jeg er ikke lenger redd for å prate med ukjente mennesker (som i praksis betyr at jeg har overvunnet den sosiale angsten)

  • Jeg har helt sluttet med selvskading og lært meg konstruktive metoder å takle smerte på.

  • Jeg har lært meg å se fremover istedenfor å begrave meg i smerte.

Jeg er ikke mislykket!

Jeg har mange suksesser bak meg, ikke nødvendigvis det samfunnet ser på som suksess. Men det er mine suksesser!

Det finnes en måte å få et godt liv på for alle.

Det krever innsats, men jeg har lært meg at hvis jeg er en innstilt på det så går det!

Nå er det ca 1/2 år siden første samling og det gjenstår en siste samling i januar. Vi har hatt mange samtaler om ting og tang som kan skape endringer. Jeg har gjort meg mange refleksjoner over livet som det er og hvordan det skal bli. Noen ting har endret seg, planer har blitt byttet ut til fordel for andre og jeg har til og med nye planer som jeg ikke hadde tenkt på.

Jeg har innsett at skal jeg få til noe, må jeg satse på det som skaper drivkraft for meg, ikke nødvendigvis noe som bare virker interessant eller noe som gir meg papirer på at jeg er noe. Fordi jeg vet nå at jeg er noen.

Vi er alle noe, uavhengig av disse papirene som forteller oss hva vi kan. Papirene som forteller om noen få av tingene vi klarer og har oppnådd, men som samtidig utgir seg for å vise vår samlede kompetanse. Vi er mye mer enn papirer.

Etter mange års snubling og famling har jeg endelig forstått hva jeg trenger å gjøre. Hvilken vei jeg skal gå. Jeg skal kjempe for endring, en positiv endring i samfunnet og måten mennesker blir behandlet på. Har gjort dette i flere år, sånn litt av og på, men i små mengder. Det har alltid gitt meg glede og følelsen av å gjøre noe, bety noe og få til noe.

Nå har jeg endelig forstått at det er dette og ikke sitte på et kontor hele dagen jeg er ment å gjøre. Jeg skal ikke gjøre det som normen sier er det viktigste.

Jeg skal gjøre det som er viktigst for meg. Jeg tror at vi er mange som sikter mot samfunnets mål og forventninger. Jeg har lært at skal livet bli bra må en følge våre egne drømmer og mål, ikke jage mot de som blir presset på en. Jeg måtte lære meg å skille disse.

Til syvende og sist handler det om å skape det livet en ønsker.

Ingen andre enn du selv kan gjøre det for deg.

Neste skritt for meg å fortsette mot mine mål og drømmer. Må finne ut hvordan jeg skal engasjere meg og hva jeg kan gjøre.

Jobbe mot målene mine og lære meg å skille ut de som er mine. De JEG eier og definerer for meg selv. Jeg ikke perfekt og vil nok fra tid til annen gå omveier, stoppe opp, tvile, gjøre feil og det som følger med en ny retning og måte å tenke på, men føler jeg nå er bedre rustet til å reise meg opp igjen og fortsette videre.

Til alle dere som ønsker å gjøre en endring eller er i gang med en endring;

Lykke til!

Det er mulig!

image-asset-7-3
Inger Johanne Falk Vanvik er deltaker på kurset i Stavanger. Hun er ei samfunnsengasjert jente på 27 år. Er i en prosess med å jobbe mot sine egendefinerte mål. Dette krever mye innsats, men hun får også tid til ulike hobbyting innimellom. Leser også endel om ulike tema. Er veldig glad i å være sosial, samt oppleve kultur.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *