Lykke eller løgn?

img_0022-e1407776865416

tesla_sightings
Tesla Sightings

Dette er et spørsmål sikkert mange har stilt seg selv i ulike sammenhenger og situasjoner, og noe som ikke minst mange bevisst søker etter, men finnes det noe som evig lykke? Hva er i så fall definisjonen på lykke? Er det den splitter nye Teslaen du nylig kjøpte som kostet en formue, eller er det å tilbringe tid sammen med kjente og kjære?
Jeg har spurt meg selv dette spørsmålet utallige ganger og søkt etter denne lykken, både ved å gå ut i fra hva andre definerer som lykke og ikke minst prøve å finne ut hva min egen lykke er.

I mange år har jeg trodd at fasiten ligger hos andre mennesker som har ”alt”. De har huset, den perfekte ektefellen, perfekte barn, masse venner og drømmejobben. De har oppnådd alt de vil med livet. Hva mer er det de egentlig mangler?

For å være lykkelig i dag skal en ha alt og ikke minst være alt, sies det, men hvordan er dette fysisk og mentalt mulig? Søker de etter alle disse tingene fordi de vet det gjør dem lykkelig eller fordi det ligger noe mer bak?

Etter mitt oppgjør med min egen lykke forsto jeg hvor feilen lå, og ikke minst hvor jeg hadde tråkket feil. Istedenfor å gå i mine egne fotspor, hadde jeg gått i noen andres. Det å søke etter andres eller den såkalte fasit lykken vil kun medføre avbalanse og nedgang for den det gjelder. En av tingene jeg følte og opplevde var likegyldighet og liten tilstedeværelse. Jeg bare eksisterte, istedenfor å leve. Oppgjøret jeg nå har tatt har ikke bare lært meg selv å lære, men å våge å være annerledes. Ikke annerledes på en negativ måte, men annerledes på en interessant og spennende måte.

p1350537
P1350537

 De menneskene jeg har møtt i livet som jeg har beundret og sett mest opp til, er på grunn av deres særegen tilstedeværelse og væremåte.

Lykke er et vanskelig ord å definere. Jeg mener fenomenet i seg selv ikke har en egen definisjon og vil derfor være forskjellig for hvert individ. For noen kan lykke for eksempel være flaks eller det å føle medgang. Hvis noen hadde spurt meg den dag i dag om hva lykke er, hadde jeg fremdeles ikke visst svaret.

Når jeg ser tilbake på det som har vært og hendt, skulle jeg ønske det var noen som sa til meg at det ikke er relevant med hva andre søker etter eller drømmer om. Jeg skulle ønske jeg ble fortalt enkelt og greit at jeg er mitt eget med mine spesielle egenskaper, utseende og væremåte. At det faktisk er en positiv ting å skille seg ut og være seg selv, for det er da du kan utnytte ditt fulle potensial. Kanskje noen av de jeg har møtt har forsøkt å fortelle meg dette, men ved å ha uttrykket seg på et annet språk og en væremåte som jeg ikke har oppfattet. Men det er jo slik. Alle er forskjellig på sin egen måte.

rainbow
rainbow

Jeg innrømmer at jeg synes det er både pinlig og flaut at jeg fremdeles blir revet med av alt som står i blader, sosiale medier, blogger og lignende for å oppnå den perfekte lykken, men på grunn av dette har jeg erfart noe; Egenrefleksjon. Å kunne rette fokuset over på en selv og reflektere over hva en selv ønsker! Alle er forskjellige med sin egen hjemmelagede lykke.

Meningen med livet forsvinner sakte men sikkert jo mer du går etter andres lykke, enkelt forklart fordi det ikke er din egen lykke! Det er kanskje en enklere vei å gå, men den vil ikke gi deg noe. En må tørre å våge for å bli lykkelig! Veien skal ikke være lett å gå, men det er da den vil gi deg mening og fylde.

Etter min mening kan lykke være den minste lille ting. Det trenger for så vidt ikke å være en ting, men noe så enkelt som en liten følelse. Man må ikke spørre om meningen med livet, man må gi det mening. Vi finner ikke lykken, men vi skaper den.

img_0020
Gå mot lyset

Takket være min gruppe Fra Offer til Kriger er jeg på rett spor ved å tenke fra fortid til fremtid, der fremtiden definitivt har mer å tilby.

Lykke til med å finne DIN lykke!

Del gjerne dine tanker om hva lykke er for deg.

9 thoughts on “Lykke eller løgn?

 1. Knut Arne Øye says:

  Befriende lesning. Jeg tror min «lykke» ligger i å være tilfreds, kanskje utfordre meg selv til å lære noe nytt av og til. Det trenger ikke å være så veldige ting. En gang lærte jeg meg et stev jeg hørte på radioen. Det var gøy og jeg ble litt

  • Tèa says:

   Hei Knut Arne!Så hyggelig du likte innlegget mitt! Jeg er enig i at det ikke trengs store ting for å oppnå lykkefølelsen 🙂 Heldigvis!

   • Knut Arne Øye says:

    Leste nettopp blogg innlegget ditt igjen. Da tenkte jeg på et dikt av Rolf Jacobsen
    Nord
    Se oftere mot nord.
    Gå mot vinden, du får rødere kinn.
    Finn den ulendte stien. Hold den.
    Den er kortere.
    Nord er best.
    Vinterens flammehimmel, sommer-
    nattens solmirakel.
    Gå mot vinden. Klyv berg.
    Se mot nord.
    Oftere.
    Det er langt dette landet.
    Det meste er nord.

 2. MT says:

  Kloke ord å lese !
  Lykke ja, kva er det. Veit vi når den er der, eller let vi små lykkestunder forsvinne like fort som dei kom…
  Ein dag eg kom frå ein topp sette eg meg på ei steintrapp framfor eit lite sel. Etter at kaffe og skiver var fortært lente eg meg inn til veggen, let sola varme ansiktet, lytta til blada som rasla i vinden og bjellene som hang rundt halsen på kyrne som beita litt lenger vekke. Ro, fred og sanneleg ei lukkestund 🙂

  Les gjerne meir frå deg!
  Mvh Marie

 3. LW says:

  Hei Tea! Måtte flere som fånyttes streber etter lykke i livet få samme selvinnsikt som deg! Lykke kan aldri kjøpes, men er den gode indre følelsen man kjenner på. Bare det å vite at man selv er ansvarlig for sitt eget liv, har rett til å foreta sine egne valg og står fritt til å trå sine egne spor, er lykke i seg selv! Takknemlighet over livet, at man er frisk og hver dag bringer nye muligheter, er noe ingen bør ta for gitt, selv om dette er lett å glemme. Glede over og tilfredshet med seg selv og hva man har uten å sammenligne seg med andre eller streve etter hva andre har, gir indre ro og tilfredshet. Det er lykke! Og helt gratis!

  • Tèa says:

   Hei LW!Tusen takk for kloke ord og fine innspill. Det er som du sier viktig å sette pris på de små tingene som gjelder en selv og hva enn har av valgmuligheter. Det er tydelig du har reflektert og funnet ut hva som betyr mest for deg, og bedre enn det blir det ikke. Ta ekstra godt vare på de gode stundene og fortsett å være den fantastiske personen som du er!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *