Møt våre investorer.

Jeg ser via sosiale medier og henvendelser at det er oppstått en tanke om at Fra offer til kriger er meg, Linda Øye alene. Jeg ønsker derfor å presentere resten av Fra offer til kriger. Denne gangen investorene. Vi er et sosialt entreprenørskap og et ideelt AS, så hvem investerer?

Jeg må ta dere tilbake til slutten på 2016. Jeg var da alene på teamet, med en kursholder ansatt på timer. Da jeg fikk regnskapstallene innså jeg at jeg har skapt en bedrift.

Jeg så at jeg har utviklet en metode som funker for å hjelpe mennesker til å nå sine drømmer og mål.

Jeg har kun 9 årig skolegang, men et levd liv. Nå trengte jeg hjelp fra mennesker som kunne ting jeg ikke kan. Jeg trengte å lære mer om forretning og bygging av bedrift.

Jeg visste at jeg der fantes noe på Ipark på Ullandhaug i Stavanger og reiste opp dit. Jeg henvendte meg til Gro i resepsjonen. I ettertid har jeg mange ganger tenkt at det er ganske kult at den kjekke damen i resepsjonen heter Gro, da det er starten på vekst. En liten digresjon fra meg som elsker ord og mennesker.

Jeg sa til Gro «Jeg jobber med å normalisere galskap og nå trenger jeg en daglig leder». Jeg fikk da snakke med Marit Størseth i Validè. Det ble begynnelsen på en spennende reise som er langt fra ferdig.

Jeg fikk en avtale med Validè og fikk være med på deres akselerasjonsprogram for Startuper: ITSA. Der lærte jeg utrolig mye nyttig og vi havnet faktisk i topp 3 i finalen.

 Anne Cathrin Østebø Adm.dir Validè

Anne Cathrin Østebø Adm.dir Validè

Nå er Validè en av våre investorer. Her er Anne Cathrin Østebø, adm.dir Validè sine egne ord for at de valgte å satse på Fra offer til kriger:

«Linda og Fra offer til kriger har satt varige spor i Validé med sin måte å presentere hvordan en kan tenke nytt rundt psykisk helse. I Validé ønsker vi å bidra til at samfunnsproblem løses og da føles det veldig rett å investere i case som også er innen sosialt entreprenørskap. Vi ønsket å bidra til at selskapet kunne utvikle seg med kapital, kompetanse og nettverk. Linda og Fra offer til kriger har med sitt engasjement, pågangsmot og evne til å se muligheter for så mange, engasjert både oss i Validé og deltakerne i akseleratorprogrammet ITSA, til å ville følge selskapet videre. Vi er stolte over å få være en del av teamet i Fra offer til kriger.»

 Bjørn Christensen

Bjørn Christensen

I juryen på ITSA satt Bjørn Christensen. Han hadde også vært inne og forelest på programmet. Etter finalen fikk jeg beskjed om at Bjørn ville snakke med meg og nå er han ikke bare den største investoren, men er blitt en utrolig viktig mentor for meg. Jeg kan spørre Bjørn om det meste. Han har tid og han tar seg alltid tid til å forklare meg til jeg forstår. Jeg har lært utrolig mange nye ord og Bjørn har ofte brukt tid på å oversette vanskelige ting til «menneskespråk». Bjørn har alltid tid til å høre på både begeistring og råder meg når jeg får forespørsler jeg ikke forstår så mye av. Mitt favorittsitat fra Bjørn er fortsatt da vi var i et samarbeidsmøte og han sa: «Linda Øye er for ‘de gærne’, det Grete Roede er for ‘tjukkasene’» Det er virkelig et stort kompliment for en gründer som vil normalisere galskap J

Her er Bjørn Christensen sine egne ord om hvorfor han valgte å investere i Fra offer til kriger:

«Første gangen jeg så og hørte Linda presentere Fra Offer Til Kriger var på ITSA sitt program høstprogram for nesten et år siden. Jeg var med som Partner til ITSA og fungerte som mentor, investor og også som en del av «juryen» som skulle peke ut vinneren og den som fikk investering. De problemene og måten de kunne løses som Linda presenterte og måten hun gjorde det på traff meg direkte både i hjertet og hodet. Eneste tanke var at dette måtte gjennomføres uansett utfall av programmet. Behovet er enormt og dessverre økende og eksisterende løsninger ser ikke ut til å fungere godt nok. Dyrt er et også! 
Da det ikke ble investering i etterkant av programmet var det bare en ting å gjøre, å gå inn som privatperson. En kort og hektisk finansieringsprosess ble gjort, og resultatet ble nok friske penger inn i selskapet til at satsingen kan fortsette. Glad for å ha kunnet bidra til det! Nå må vi bare fortsette å støtte Linda og Fra offer til kriger slik at det kan skalere til enda flere brukere. Plass til flere her!»

Bjørn tok virkelig tak for å hjelpe meg videre både til Startup Extreme på Voss, men også blant annet til Angel Challenge i Oslo. Der møtte jeg Mari Helmer.

Etter vi alle startupene hadde presentert vår bedrift inviterte Mari meg på kafè i nærheten. Her ble vi sittende å snakke lenge. For ei tøff og klok kvinne, tenkte jeg. Jeg som er så utrolig dårlig på small talk glemte helt det i samtalen med mari. Mari trengte ikke small talk. Samtalen gikk så lett. Hun var en kvinne å se opp til. Derfor ble jeg så utrolig glad da hun avsluttet samtalen med å si at hun ønsket å investere i Fra offer til kriger. Her er Mari Helmer sine egne ord på hvorfor hun valgte det:

 Mari Helmer

Mari Helmer

«Vanligvis når jeg har gått på investor frokoster, har det vært for å se hva som rører seg i markedet. Men da Bjørn tok med deg ble jeg interessert. Det at han valgte å investere i deg som privatperson sa mye om dette prosjektet. Jeg ble så fasinert av den reisen du har hatt og den styrken du viser! Jeg var så glad da du etterpå var villig til å ta en kopp kaffe med meg! Du beskrev så mye av det jeg syns var viktig i samfunnet og du hadde så klare løsninger som du hadde bevist at funket! Å få snakke med deg i flere timer og få sett hvor fantastisk du er, gjorde valget om å investere enkelt! Jeg ville være med på denne reisen! 

Da jeg etter noen uker fikk en mail om at noen andre kanskje ville inn i stedet for meg, kjente jeg at det syns jeg var skikkelig kjipt, samtidig som jeg var helt klar på at det aller viktigste var (og er) at Fra Offer til Kriger får leve og skinne! Heldigvis for meg ville de ha meg med videre på reisen og jeg er stolt av det Linda får til og stolt av at de ville ha med meg som investor! 

Etter å ha blitt bedre kjent med både Linda og Fra Offer til Kriger så er jeg helt sikker på at dette var den viktigste investeringen jeg noen gang kommer til å gjøre! Å hjelpe andre mennesker med den respekten og iveren som Linda gjør, er forbilledlig og jeg håper at Fra Offer til Kriger blir et tilbud som man får over hele landet innen kort tid!»

Sist og ikke minst har vi Else Tungland. Første gang jeg møtte Else tenkte jeg at hun hører hjemme i Fra offer til kriger, og da jeg skulle sette sammen styre var jeg så utrolig glad for at Else sa ja. Ikke bare til å sitte i styre, men med å være styreleder. Else investerer mye tid. Hun kan så utrolig mye og hun er en vanvittig ressurs for meg i det daglige arbeide. Som arbeidende styreleder har jeg mye hjelp i Else med å få mine ideer ned i prosjektbeskrivelser. Hun skriver søknader. Hun er en sparringspartner i det daglige. Vi er mye enige og tåler å være uenige. Else klarer å holde trådene slik at vi hele tiden er fremoverlent. Her er Else Tungland sine egne ord på hvorfor hun valgte Fra offer til kriger:

 Else Tungland

Else Tungland

«Jeg investerer tid og penger i Fra offer til kriger fordi jeg tror alle mennesker har noe å bidra med, men noen trenger litt hjelp til å finne ut hva de er flinke til. Alt for mange sliter alene, for lenge og ender til slutt opp i psykiatrien når det blir for vanskelige. Vi trenger psykiatrien, men i dag er det unødvendig mange som blir pasienter. Med litt veiledning på et tidligere tidspunkt kan det fort gå godt. Linda er også selv et levende bevis på at det går an å komme seg tilbake i samfunnet selv om man har fått en diagnose som uhelbredelig psykisk syk. Vi må i større grad tenke livsveiledning og inkludering. I dag er fokuset for mye på behandling, og hjelpen kommer for seint. Det er feil bruk av ressurser.»

Dere ser at vi er flere. Jeg vil også lage et eget innlegg på å presentere styret og våre ansatte. Fra offer til kriger er et team av flotte mennesker med bred kompetanse. Jeg er utrolig stolt og takknemlig for dette teamet vi er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *