Åpen dag på lukket avdeling

image-asset-13

Jossi Markhus og jeg satte opp et humoristisk show om psykisk helse i Stavanger 28.august. Da bandt vi det oppimot oljekrisen som rammer Stavanger og kalte vårt show for «O.N.S. -Omstilling, Nød og Sult». Det ble fullt hus og stående applaus. Vi ble oppfordret til å sette opp en ekstraforestilling, og det gjorde vi. Denne gangen på Sandnes Brygge. Igjen ble det fullt hus.

Vi har i etterkant blitt spurt om vi kan ta det med oss rundt i Norges land. Vi synes dette er utrolig kjekt og det vil vi selvfølgelig gjøre. Da kan vi ikke ha det så lokalt som vi hadde i Stavanger, og har derfor gjort manuset mindre lokalt, og byttet tittel på showet vårt til «Åpen dag på lukket avdeling». Vi holder fast på konseptet som vi har laget oss, men tilpasser altså innholdet til å nå utover Stavanger.

Vi holder på å legge opp en reiserute rundt i Norges land, og vil veldig gjerne ha innspill på hvor vi skal prioritere å dra først. Vi har store mål og drømmer som vi jobber imot, og er takknemlige hvis du vil legge igjen en kommentar med tips hvor vi skal legge turen. 

Hvem vi er?

Linda Øye har mange års erfaring som katastrofetenker og pasient i psykiatrien, og Jossi Markhus har mange års erfaring som spillemann. Både tidligere i band som Vein og Poetsday, du kan også ha truffet ham som trubadur rundt på lokale puber.

Kan vi dra erfaringer fra psykiatrien over til å gjelde «mannen i gaten»?

Helt klart, mener vi!

Hvordan dette kan gjøres underholdende for «alle»?

Jossi Markhus er musikeren i showet. Han har lang erfaring både fra å spille i band som Vein og Poet Day, og det er stor sjans for at dere har truffet ham som trubadur på lokale puber.

Linda har gått fra å være mange år innlagt i psykiatrien. Var varig ufør, men driver nå sitt eget sosiale entreprenørskap «Fra offer til kriger». I tillegg er hun politisk nestleder i Mental helse. Hun har foredrag om psykisk helse rundt i hele landet.

Vi skal gjøre det vi kan best hver for oss inn i samme show. Det betyr at Jossi vil spille sanger som fenger, i tillegg til egne låter. Til og med noen sanger skrevet spesielt for anledningen. Likevel blir ikke dette en konsert. Da de vil være presentert inn i historier Linda forteller om erfaringer fra både psykiatrien og hverdagslige ting. Alt vil være ting som vi tror at «mannen i gata» vil kunne kjenne seg igjen i måten Linda setter ting på spissen. Med humor som virkemiddel i tillegg til musikk er vi trygge på at dette vil blir underholdende.

Noen av tilbakemeldingene fra de første showene:

«Å oppleve mennesker bryte tabuer og barrierer gir minner for livet. Og din presentasjon i går er til eksempel for oss andre i «våre tabuer». Respekt !!»

«Jeg bøyer meg i hatten! Jeg har ledd! Det kom noen tårer. Ledd litt til. Jeg sang! ( det er nå nordlænningen egentlig melder seg ut…men jeg er oppfostret på ham, jeg også). Jeg har tenkt. Jeg har blitt opplyst. Plassert. Inkludert! For en deilig fredagskveld jeg fikk, gitt»

«Kvalitet over hele linja » . Glimrende fremført …. åpen og ærlig til hele veien til enden av den personlige linja. Glimrende Humor med alvorlige undertoner , og det var knallbra utført av to gode samspillere ! GRATULERER !!»

onsfolketshus
Her er et bilde fra første forestillingen i Folkets Hus i Stavanger.

5 thoughts on “Åpen dag på lukket avdeling

  1. Marianne says:

    Hei hå!
    Håper virkelig et av stoppene deres blir i Kongsbergområdet så jeg kan få med meg saligheta 😉
    Vennlig hilsen Marianne

  2. Cathrine says:

    Her i Hønefoss har vi et flott Fontenehus som er der for de som trenger det og som ringerikingene støtter opp om. Vi har et aktivt kulturliv og jeg tror kombinasjonen av et viktig tema og humørfylt show ville passet på Byscenen i Hønefoss 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *